Uncategorized

Защо реших да си направя блог и какво ще публикувам в него

В този първи пост искам да споделя какво смятам да създам тук в бъдеще. Идеите ми еволюират постоянно и искам да оставя тук началното си намерение, за да мога след време да му се усмихна.


Как се прави блог?

Последно време съм изчела стотици статии на тема как се прави блог, как не се прави и хилядите му там тънкости. Навсякъде се казва едно и също – много е трудоемко, направо се отказвайте, ако нямате сто хиляди свободни часа на седмица. В противен случай, казват, няма да можете нищо да продадете.

Това не ме уплаши, защото осъзнах, че моята цел е съвсем друга. Аз искам да си създам пространство, в което свободно да изразявам себе си. В началото на Интернет точно това е била целта на блоговете. Чак ми е мъчно, че съм изтървала този златен момент, когато автентичността все още е имала място в Интернет пространството.

На мен ми липсва тази красива, несъвършена форма на себеизразяване. Да имаш твоето си ъгълче в мрежата, където е достатъчно просто да споделяш твоето собствено усещане за живота. Но не да го шерваш чрез други профили, а ти самият да напишеш нещо, да снимаш, да споделиш.

На кого му пука?

Хората вече не четяли, всеки искал Тикток. Има войни, кризи, а в Плевен напоследък – и режим на водата. Има милиони други блогове и всичко на планетата вече е било изказано. На кого изобщо му пука за точно моя блог?

Аз лично чета и не смятам да спирам. Интересувам се от хората около себе си. Вдъхновяват ме хората, които познавам, и не ми се вярва да съм единствена в това. Надявам се, че като споделям себе си, ще намеря други хора като мен.

Дълго време използвах чуждото нещастие като оправдание да спра да живея собствения си живот. Но нима някой на света би се почувствал по-добре, ако точно аз спра да изразявам себе си? А целият ми светоглед е изграден от парченцата надежда, които ежедневно ме спасяват. Надявам се да достигнат до хората, които имат нужда от тях.

Какво ще споделям тук?

Засега мога да спомена само няколко неща:

  • Мои собствени снимки, които вярвам, че ще стават по-добри докато откривам моя собствен стил
  • Книги, филми, идеи, герои, теории, които са станали част от мен
  • Места, пътувания, беседи, които са ме обогатили с нещо
  • Частички от моето творческо литературно-писателско ежедневие
  • Япония! Ще видите много скоро за какво става въпрос

Но се познавам много добре и знам, че с течение на времето ще изникват и нови категории. Моята работа е да продължавам да публикувам без да се отказвам. Вероятно аз също ще бъда изненадана от крайния резултат.

Благодаря за вниманието!

Благодаря на всички, стигнали до края на този уводен пост. Моето обещание към мен самата и към всички вас е да публикувам минимум веднъж на седмица. Очаквайте скоро първия ми пост.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish